La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Divendres 15 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 12,1-8): «Si haguéssiu entès què vol dir allò de: ‘El que jo vull és amor, i no sacrificis’, no hauríeu condemnat uns homes que no tenen culpa. Perquè el Fill de l'home és senyor del dissabte». En aquell temps, Jesús anava per uns sembrats en dissabte. Els seus deixebles tenien gana i es posaren a arrencar espigues i a menjar-se-les. Quan els fariseus ho veieren, van dir a Jesús: «Mira, els teus deixebles fan allò que no és permès de fer en dissabte». Jesús els respongué: «¿No heu llegit què va fer David quan van tenir gana ell i els qui anaven amb ell: com va entrar al temple de Déu i va menjar els pans d'ofrena, que no podien menjar ni ell ni els qui l'acompanyaven, sinó únicament els sacerdots? ¿I no heu llegit en la Llei que els sacerdots en el temple violen el repòs del dissabte i no en són culpables? Doncs jo us dic que aquí hi ha alguna cosa més gran que el temple. Si haguéssiu entès què vol dir allò de: ‘El que jo vull és amor, i no sacrificis’, no hauríeu condemnat uns homes que no tenen culpa. Perquè el Fill de l'home és senyor del dissabte».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui hem d’aguantar un cop més la bronca d’alguns fariseus. Jesús i els seus deixebles estaven passant per un sembrat. Potser ja era el migdia i sentien fam. Es posaren a arrencar espigues per a menjar-se-les. Normal!, no? Doncs alguns començaren a criticar-los. El problema no era menjar el gra de les espigues, sinó que era dissabte... i en dissabte —segons ells— no era lícit arrencar espigues (¿?).

—Si no resem ens posem en el lloc de Déu, ens inventem lleis i, en lloc d’usar la misericòrdia, comencem a perseguir els “innocents que no pensen com jo”.