La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dilluns 16 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 12,38-42): Alguns mestres de la Llei i fariseus digueren a Jesús: «Mestre, volem veure un senyal». Ell els respongué: «La gent d'aquesta generació dolenta i adúltera demana un senyal, però no els en serà donat cap altre que el del profeta Jonàs». En aquell temps, alguns mestres de la Llei i fariseus digueren a Jesús: «Mestre, volem veure un senyal». Ell els respongué: «La gent d'aquesta generació dolenta i adúltera demana un senyal, però no els en serà donat cap altre que el del profeta Jonàs. Perquè així com Jonàs va estar tres dies i tres nits en el ventre del gran peix, també el Fill de l'home estarà tres dies i tres nits en el cor de la terra. El dia del judici, els habitants de Nínive s'aixecaran per condemnar la gent d'aquesta generació, perquè ells es van convertir quan Jonàs els predicà; i aquí hi ha alguna cosa més que Jonàs. El dia del judici, la reina del país del sud s'alçarà per condemnar la gent d'aquesta generació, perquè ella va venir de l'altre cap de món per escoltar la saviesa de Salomó; i aquí hi ha alguna cosa més que Salomó».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui escoltem de Jesús una resposta que ens ve com “l’anell al dit”. Quan resem poc esdevenim materialistes i, aleshores, només acceptem com a vertader allò que hom pot palpar. A més, pretenem que Déu s’adapti a aquest estúpid mode de pensar. I el “senyal de Jonàs” (la resurrecció del Crist) no el podem tocar... El podem acceptar!

—El materialista estaria disposat a acceptar un Déu que demostri que és Déu. Però un Déu així ja no és Déu, sinó un pallasso. ¿On vols anar tu?, al cel o al circ?