La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dissabte 1 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 2,13-17): Tot passant, veié Leví, fill d'Alfeu, assegut al lloc de recaptació d'impostos, i li digué: «Segueix-me». Ell s'aixecà i el va seguir. En aquell temps, Jesús tornà a sortir cap a la vora del llac. Tothom venia a trobar-lo i Ell els ensenyava. Tot passant, veié Leví, fill d'Alfeu, assegut al lloc de recaptació d'impostos, i li digué: «Segueix-me». Ell s'aixecà i el va seguir. Després es posà a taula a casa d'ell, i molts publicans i altres pecadors es posaren també a taula amb Jesús i els seus deixebles; eren molts els qui el seguien. Llavors, quan els mestres de la Llei del grup dels fariseus veieren que Jesús menjava amb els pecadors i els publicans, digueren als deixebles: «Com és que menja amb els publicans i els pecadors?». Jesús ho va sentir i els digué: «El metge, no el necessiten els qui estan bons, sinó els qui estan malalts. No he vingut a cridar els justos, sinó els pecadors».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui ens omplim d’esperança. Per a Déu res no és impossible. Aquí tenim el futur sant Mateu, apòstol i evangelista. Aquí el veiem enriquint-se, cobrant impostos (segurament més dels deguts). I el Crist aconsegueix “desenganxar” Leví d’aquella forma de vida fàcil a base d’aprofitar-se dels altres.

—Doncs a Jesús li fou suficient dir «Segueix-me». Increïble! —Si estem amb Jesús tot és possible (tot i que no ens estalviarà la suor).