La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dissabte 16 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 13,24-30): Els mossos anaren a trobar l'amo i li digueren: ‘Senyor, ¿no vas sembrar bona llavor en el teu camp? D'on ha sortit, doncs, el jull?’. En aquell temps, Jesús proposà a la gent aquesta paràbola: «Amb el Regne del cel passa com amb un home que va sembrar bona llavor en el seu camp; però, mentre tothom dormia, vingué el seu enemic, va sembrar jull enmig del blat i se'n va anar. Quan els brins van créixer i es va formar l'espiga, aparegué també el jull. Els mossos anaren a trobar l'amo i li digueren: ‘Senyor, ¿no vas sembrar bona llavor en el teu camp? D'on ha sortit, doncs, el jull?’. Ell els respongué: ‘Això ho ha fet un enemic’. Els mossos li diuen: ‘¿Vols que anem a arrencar el jull?’. Ell els respon: ‘No ho feu pas, no fos cas que, arrencant el jull, arrenquéssiu també el blat. Deixeu que creixin junts fins al temps de la sega, i llavors diré als segadors: Arrenqueu primer el jull i feu-ne feixos per cremar-lo; el blat, en canvi, arreplegueu-lo i porteu-lo al meu graner’».

Il·lustració: Mn. Lluís Raventós Artés

Avui seguim en els sembrats del Regne. Apareix la zitzània! Allò de “sembrar zitzània” sona malament i té mala premsa. Però els n’hi ha que es dediquen a això, tot marejant les ànimes. No hem de sorprendre’ns: Jesús mateix hagué de suportar-los. Ell passà fent el bé a tots i, ja veus!, finí a la Creu.

—Els seguidors del Crist hem de comptar amb el jull. Paciència! Jesús no condemnà ningú i més aviat vingué a salvar el que estava perdut. La Justícia de Déu enclou la “Paciència de Déu”.