La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: Dilluns XVII de durant l'any

Text de l'Evangeli (Mt 13,31-35): «Amb el Regne del cel passa com amb el gra de mostassa que un home va sembrar en el seu camp: la mostassa és la més petita de totes les llavors; però, quan ha crescut, es fa més gran que les hortalisses i arriba a ser un arbre». En aquell temps, Jesús proposà encara a la gent una altra paràbola: «Amb el Regne del cel passa com amb el gra de mostassa que un home va sembrar en el seu camp: la mostassa és la més petita de totes les llavors; però, quan ha crescut, es fa més gran que les hortalisses i arriba a ser un arbre; fins i tot vénen els ocells del cel a fer niu a les seves branques».

Els digué una altra paràbola: «Amb el Regne del cel passa com amb el llevat que una dona va posar dins tres mesures de farina, fins que tota la pasta va fermentar». Tot això, Jesús ho digué a la gent en paràboles, i no els deia res sense paràboles. Així es va complir allò que havia anunciat el profeta: ‘Obriré els llavis per parlar en paràboles, proclamaré coses que estaven amagades des de la creació del món’.

Il·lustració: Mn. Lluís Raventós Artés

Avui Jesús ens mostra una altra característica del seu Regne: la humilitat, la discreció. De fet, Déu mateix nasqué petit i morí “petit”. L’Església nasqué petita i ha de romandre humil. L’Imperi (Roma), el seu Emperador (César August), el Rei (Herodes), el Governador (Ponç Pilat) foren molt més grans...

—Passats els segles, s’ha acomplert la “Paràbola del gra de mostassa”: d’aquells “grans” no en resta res; Jesucrist, en canvi, és viu i viu arreu.