La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dijous 17 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 13,47-53): Jesús digué a la gent: «Tot mestre de la Llei que s'ha fet deixeble del Regne del cel és semblant a un cap de casa que treu del seu tresor coses noves i coses velles». En aquell temps, Jesús digué a la gent: «També passa amb el Regne del cel com quan tiren una xarxa a l'aigua i la xarxa arreplega tota mena de peixos. Un cop plena, la treuen a la platja, s'asseuen, i recullen en coves els peixos bons i llencen els dolents. Igualment passarà a la fi del món: sortiran els àngels i destriaran els dolents dels justos, i els llançaran a la fornal ardent; allà hi haurà els plors i el cruixit de dents. ¿Ho heu entès, tot això?». Li responen: «Sí». Ell els diu: «Doncs bé, tot mestre de la Llei que s'ha fet deixeble del Regne del cel és semblant a un cap de casa que treu del seu tresor coses noves i coses velles». Quan Jesús hagué acabat de dir aquestes paràboles se'n va anar d'aquell lloc.

Il·lustració: Mn. Lluís Raventós Artés

Avui Jesús trenca esquemes. ¿Qui ha dit això de què la fe i la religió són coses antiquades i, àdhuc, avorrides? Des de fa tres segles, a Occident especialment, ha hagut una munió de “llestos” que ho han repetit incansablement. I Jesús, què hi diu? Doncs que qui cerca el Regne del Cel no té temps per avorrir-se: mai exhaurirem la riquesa de l’Evangeli!

—Tots aquests falsos profetes van desapareixent. L’Església no! Sempre jove! I..., tu també, procura no desaparèixer!