La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge 2 (B) durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 1,35-42): Un dels dos que havien sentit el que deia Joan [Baptista] i havien seguit Jesús era Andreu, el germà de Simó Pere. Andreu anà primer a trobar el seu germà Simó i li digué: «Hem trobat el Messies -que vol dir "ungit"». I el va portar on era Jesús. En aquell temps, Joan tornava a ser en el mateix lloc amb dos dels seus deixebles i, fixant la mirada en Jesús que passava, va exclamar: «Mireu l'anyell de Déu!». Quan aquells dos deixebles el sentiren parlar així, van seguir Jesús. Ell es girà i, en veure que el seguien, els preguntà: «Què busqueu?». Ells li digueren: «Rabí -que vol dir "mestre"-, on us allotgeu?». Els respon: «Veniu i ho veureu». Ells hi anaren, veieren on s'estava i es quedaren amb Ell aquell dia. Eren cap a les quatre de la tarda. Un dels dos que havien sentit el que deia Joan i havien seguit Jesús era Andreu, el germà de Simó Pere. Andreu anà primer a trobar el seu germà Simó i li digué: «Hem trobat el Messies -que vol dir "ungit"-. I el va portar on era Jesús. Jesús, fixant en ell la mirada, li digué: «Tu ets Simó, fill de Joan. Tu et diràs Quefes -que vol dir "pedra"».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui veiem com comença a formar-se el grupet dels seguidors de Jesús: tot s’inicia amb la valentia i honradesa de Joan Baptista. El mateix Joan parla tan bé de Jesucrist que els seus propis amics marxen rere Jesús i romanen amb Ell. I aquests, al seu torn, parlen a altres... i així arribà Pere (més tard serà el primer Papa!).

—Parles de Jesús als teus amics amb entusiasme?