La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge XIX (B) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 6,41-51): el jueus es posaren a murmurar d'Ell perquè havia dit: «Jo sóc el pa que ha baixat del cel», i es preguntaven: «Aquest, ¿no és Jesús, el fill de Josep? (...) ¿i ara diu que ha baixat del cel?». En aquell temps, el jueus es posaren a murmurar d'Ell perquè havia dit: «Jo sóc el pa que ha baixat del cel», i es preguntaven: «Aquest, ¿no és Jesús, el fill de Josep? Nosaltres coneixem el seu pare i la seva mare, ¿i ara diu que ha baixat del cel?». Jesús els digué: «No murmureu entre vosaltres. Ningú no pot venir a mi si el Pare que m'ha enviat no l'atreu. I als qui vinguin a mi, jo els ressuscitaré el darrer dia. En els Profetes hi ha escrit: ‘Tots seran instruïts per Déu’. Tots els qui escolten el Pare i acullen el seu ensenyament vénen a mi. No és pas que algú hagi vist el Pare: només l'ha vist el qui ve de Déu; aquest sí que ha vist el Pare.

»Us ho asseguro: els qui creuen tenen vida eterna. Jo sóc el pa de vida. Els vostres pares van menjar el mannà en el desert, però van morir. Aquest, en canvi, és el pa que baixa del cel perquè el qui en mengi no mori. Jo sóc el pa viu que ha baixat del cel. Qui menja aquest pa, viurà per sempre. I el pa que jo donaré és la meva carn per a la vida del món».

Il·lustració: + Sr. Josep Lluís Martínez i Picañol (Picanyol)

Avui veiem la reacció dels oients després que Jesucrist els ha desvetllat una mica més la seva intimitat. Què n’és de gran Déu! S’ha fet “pa” per tal que ens el mengem. És “viu”! ¿Qui més viu que el Déu etern? “Baixat del cel”: és el “somni dels somnis”. Més no es pot demanar!

—En lloc d’estar contents, el critiquen... Poc abans Jesús els havia alimentat amb l’extraordinària multiplicació de pans i peixos: ningú no havia discutit! Ara sí! Sembla que només accepten “Déu a trossets”. Déu sí, però... a distància. Curiós!, no?