La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dimarts 19 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 18,1-5.10.12-14): «Si un home té cent ovelles i se li n'esgarria una, ¿no deixa les noranta-nou a la muntanya i va a buscar l'esgarriada?». En una ocasió, els deixebles preguntaren a Jesús: «Qui és el més important en el Regne del cel?» Jesús va cridar un infant, el posà enmig d'ells i digué: «Us ho asseguro: si no torneu a ser com els infants, no entrareu pas al Regne del cel. Així, doncs, el qui es faci petit com aquest infant és el més important en el Regne del cel. I qui acull un infant com aquest en nom meu, m'acull a mi. Mireu de no menysprear cap d'aquests petits, perquè us asseguro que en el cel els seus àngels veuen constantment cara a cara el meu Pare celestial. Què us sembla? Si un home té cent ovelles i se li n'esgarria una, ¿no deixa les noranta-nou a la muntanya i va a buscar l'esgarriada? I si l'arriba a trobar, us asseguro que té més alegria per aquesta ovella que per les noranta-nou que no s'havien esgarriat. Igualment, el vostre Pare del cel no vol que es perdi ni un de sol d'aquests petits».

Il·lustració: Mn. Lluís Raventós Artés

Avui ens imaginem un petit xai entremaliat. Tot sovint s’amagava per a escoltar la veu del pastor, que el cridava pel seu nom: Beel!, Beel! Un dia en Bel es va perdre de debò. El pastor el va buscar amb ànsia. Fins cap al tard no el va trobar, en un espadat ple de bardisses. —Bel, què fas aquí? Vine! Ben esgarrinxat, el pastor xiulava contentíssim i se’n tornà amb en Bel cap a casa.

—Jesús, tu ets el meu pastor. No permetis que mai m’aparti del teu costat.