La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge 20 (B) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 6,51-58): «Qui menja la meva carn i beu la meva sang, té vida eterna». En aquell temps, Jesús digué als jueus: «Jo sóc el pa viu que ha baixat del cel. Qui menja aquest pa, viurà per sempre. I el pa que jo donaré és la meva carn per a la vida del món». Llavors els jueus es posaren a discutir entre ells. Deien: «Com pot donar-nos aquest la seva carn per a menjar?». Jesús els respongué: «Us ho ben asseguro: si no mengeu la carn del Fill de l'home i no beveu la seva sang, no teniu vida en vosaltres. Qui menja la meva carn i beu la meva sang, té vida eterna, i jo el ressuscitaré el darrer dia. La meva carn és veritable menjar i la meva sang és veritable beguda. Qui menja la meva carn i beu la meva sang, està en mi, i jo, en ell. A mi m'ha enviat el Pare que viu, i jo visc gràcies al Pare; igualment els qui em mengen a mi viuran gràcies a mi. Aquest és el pa que ha baixat del cel. No és com el que van menjar els vostres pares. Ells van morir, però els qui mengen aquest pa, viuran per sempre».

Il·lustració: + Sr. Josep Lluís Martínez i Picañol (Picanyol)

Avui els jueus es disgusten amb Jesús perquè ens diu quelcom “increïble”: hem d’alimentar-nos amb la seva Carn i beure de la seva Sang per anar al cel. Però, com es fa tot això? Ara ja ho entenem: mitjançant la Comunió eucarística! El pa i el vi consagrats en la missa esdevenen misteriosament el Cos i la Sang del Crist. Déu és el Creador i pot fer-ho!

—Déu ens confia els seus misteris, sobretot, per tal que els acceptem, malgrat que no puguem entendre’ls totalment. Jesús en Vós confio!