La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dimarts 20 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 19,23-30): Jesús digué als seus deixebles: «Us asseguro que un ric difícilment entrarà al Regne del cel». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Us asseguro que un ric difícilment entrarà al Regne del cel. Més encara: és més fàcil que un camell passi pel forat d'una agulla que no pas que un ric entri al Regne de Déu». Els deixebles, en sentir aquestes paraules, quedaren molt desconcertats, i deien: «Si és així, qui pot salvar-se?». Jesús se'ls mirà i els digué: «Als homes els és impossible, però Déu ho pot tot».

Llavors Pere li va dir: «Mira, nosaltres ho hem deixat tot i t'hem seguit. Què rebrem, doncs?». Jesús els digué: «Us ho asseguro: quan neixi el món nou i el Fill de l'home s'assegui en el seu tron gloriós, també vosaltres, els qui m'heu seguit, us asseureu en dotze trons i jutjareu les dotze tribus d'Israel. I tothom qui pel meu nom hagi deixat cases, germans, germanes, pare, mare, fills o camps, en rebrà cent vegades més i posseirà la vida eterna. Molts passaran de primers a darrers, i molts, de darrers a primers».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui Jesús deixa bocabadats els seus oients: «Si és així, qui pot salvar-se?». Una altra equació per a resoldre! Les riqueses —en si mateixes— no són el problema, ja que Déu mateix és qui ens proporciona els recursos. El problema rau en el ric, és a dir, aquell que “va de ric” per la vida.

—I, què li passa al “ric”? Que el seu cor només veu coses. I les persones? No les veu..., i, si les veu, és per aprofitar-se d’elles (les tracta com a competidors o com a proveïdors).