La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Divendres 20 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 22,34-40): «Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l'ànima i amb tot el pensament. Aquest manament és el més gran i el primer. El segon li és semblant: Estima els altres com a tu mateix. Tots els manaments de la Llei i dels Profetes es fonamenten en aquests dos». En aquell temps, quan els fariseus van saber que Jesús havia fet callar els saduceus, es reuniren tots junts, i un d'ells, que era mestre de la Llei, per provar-lo li va fer aquesta pregunta: «Mestre, quin és el manament més gran de la Llei?». Jesús li digué: «Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l'ànima i amb tot el pensament. Aquest manament és el més gran i el primer. El segon li és semblant: Estima els altres com a tu mateix. Tots els manaments de la Llei i dels Profetes es fonamenten en aquests dos».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui posen a prova Jesús i el sotmeten a un interrogatori per a veure si diu quelcom de “nou”. I, sorpresa!: el que diu Jesucrist sona com una novetat però no és nou. Com Fill del Pare, el que fa és elevar la Llei i els Profetes vers un nou horitzó: fills de Déu!

—Déu no és el “déu” que ens inventem. Jesús ens el mostra com Pare que pidola amor entre els seus fills i exigeix que ens estimem com a germans.