La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge 21 (B) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 6,60-69): Molts dels seus deixebles es van fer enrere i ja no anaven més amb Ell. Llavors Jesús digué als Dotze: «¿També vosaltres em voleu deixar?». Simó Pere li respongué: «Senyor, a qui aniríem? Tu tens paraules de vida eterna, i nosaltres creiem i sabem que tu ets el Sant de Déu». En aquell temps, molts que fins aleshores havien seguit Jesús digueren: «Aquest llenguatge és molt dur. ¿Qui és capaç d'acceptar-lo?». Jesús, sabent que els seus deixebles murmuraven de tot això, els digué: «Això us escandalitza? Doncs, què direu quan veureu el Fill de l'home pujant on era abans? És l'Esperit qui dóna vida; la carn no serveix de res. Les paraules que jo us he dit són Esperit i són vida. Però entre vosaltres n'hi ha alguns que no creuen». Des del principi, Jesús sabia qui eren els qui no creien i qui l'havia de trair. I afegí: «Per això us he dit que ningú no pot venir a mi si no li ho concedeix el Pare».

Des d'aquell moment, molts dels seus deixebles es van fer enrere i ja no anaven més amb Ell. Llavors Jesús digué als Dotze: «¿També vosaltres em voleu deixar?». Simó Pere li respongué: «Senyor, a qui aniríem? Tu tens paraules de vida eterna, i nosaltres creiem i sabem que tu ets el Sant de Déu».

Il·lustració: + Sr. Josep Lluís Martínez i Picañol (Picanyol)

Avui, Simó Pere té un gest preciós amb Jesús. Gairebé tot aquell grup de jueus l’abandona perquè troben dures les seves paraules. El Senyor resta tot sol. Fins i tot pregunta als seus dotze Apòstols: «També vosaltres em voleu deixar?».

—Amb Simó Pere li diem a Jesús: —Senyor, a mi a vegades em costa entendre les teves paraules, però jo confio en tu. Perquè, si no és a tu, ¿en qui m’hi puc confiar? Tu ets el Sant de Déu!