La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge XXII (A) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 16,21-27): Jesús es girà i digué a Pere: «Vés-te'n d'aquí, Satanàs! Em vols fer caure, perquè no veus les coses com Déu, sinó com els homes». En aquell temps, Jesús començà a explicar als deixebles que calia que anés a Jerusalem i que patís molt de part dels notables, els grans sacerdots i els mestres de la Llei, i que havia de ser mort i de ressuscitar el tercer dia. Llavors Pere, prenent-lo a part, es posà a renyar-lo dient: «Déu te'n guard, Senyor! A tu això no et passarà». Però Jesús es girà i digué a Pere: «Vés-te'n d'aquí, Satanàs! Em vols fer caure, perquè no veus les coses com Déu, sinó com els homes».

Aleshores Jesús digué als seus deixebles: «Si algú vol venir amb mi, que es negui a ell mateix, que prengui la seva creu i que em segueixi. Qui vulgui salvar la seva vida, la perdrà, però el qui la perdi per mi, la trobarà. Què en trauria l'home de guanyar tot el món si perdia la vida? Què no donaria l'home a canvi de la seva vida? Perquè el Fill de l'home ha de venir amb els seus àngels en la glòria del seu Pare, i llavors pagarà a cadascú segons les seves obres. Us asseguro que alguns dels qui són aquí no moriran sense haver vist el Fill de l'home venint en el seu Regne».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui Jesús respon quelcom molt fort a Simó Pere. Quina brega! Pocs segons abans, Pere ha confessat que Jesús és el Fill de Déu i, alhora, el Crist li ha conferit el primat de l’Església (és el primer Papa!). Però Jesús, tot parlant-los confidencialment, afegeix que serà executat... Simó es nega a acceptar la Passió del Senyor: «A tu això no et passarà».

—Pere està pensant com un simple “gerent” d’empresa... i s’ha fet esclau de l’èxit. Però Déu és Déu i la seva lògica és una altra: el seu èxit consisteix a “lliurar-se per amor”.