La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dimarts 2 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 2,23-28): Un dissabte, Jesús passava per uns sembrats. Tot fent camí, els seus deixebles es posaren a arrencar espigues. Els fariseus li van dir: «Mira, per què fan en dissabte això que no és permès?». Un dissabte, Jesús passava per uns sembrats. Tot fent camí, els seus deixebles es posaren a arrencar espigues. Els fariseus li van dir: «Mira, per què fan en dissabte això que no és permès?». Jesús els respon: «¿No heu llegit mai què va fer David quan van tenir necessitat de menjar ell i els qui anaven amb ell? Tal com es diu en el passatge del gran sacerdot Abiatar, David va entrar al temple de Déu, va menjar els pans d'ofrena, que solament poden menjar els sacerdots, i en va donar també als qui l'acompanyaven». I els deia: «El dissabte ha estat fet per a l'home, i no l'home per al dissabte. Per això el Fill de l'home és senyor fins i tot del dissabte».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui, Jesucrist torna a rebutjar la “religió del compliment”. La religió és per adorar Déu i estimar tots els homes. Els fariseus que estan parlant amb el Senyor no estimen. Certament, compleixen les prescripcions del dissabte, però, estimen? Aquí els veiem criticant els seguidors de Jesús perquè no “reposen” com ells.

—¿De què serveix complir amb la religió, si després menystenim els altres? ¿Pot Déu sentir-se lloat per les meves crítiques?