La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dimarts 22 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 4,31-37): Jesús va baixar a Cafarnaüm, població de Galilea, i els dissabtes hi ensenyava. La gent estava admirada de la seva doctrina, perquè parlava amb autoritat. En aquell temps, Jesús va baixar a Cafarnaüm, població de Galilea, i els dissabtes hi ensenyava. La gent estava admirada de la seva doctrina, perquè parlava amb autoritat. En aquella sinagoga hi havia un home posseït d'un dimoni, un esperit maligne, que es posà a cridar amb tota la força: «Ah! Per què et fiques amb nosaltres, Jesús de Natzaret? ¿Has vingut a destruir-nos? Ja sé prou qui ets: el Sant de Déu!». Però Jesús el va increpar dient: «Calla i surt d'aquest home!». Llavors el dimoni el llançà allà al mig i en va sortir sense fer-li cap mal. Tots quedaren molt sorpresos i comentaven entre ells: «Què és tot això? Dóna ordres amb autoritat i amb poder als esperits malignes i els fa sortir!». I la seva fama s'escampava per tots els indrets d'aquella regió.

Il·lustració: Pili Piñero

Avui Jesús va a la sinagoga. Ell —que és el Senyor, que és Déu— cada dissabte anava a la sinagoga a escoltar la Sagrada Escriptura i a pregar. Cada dissabte! Déu mateix, en la persona de Jesús, actua com Home davant de Déu. Ens calia aquest exemple! Ja no podem dir que no sabem què cal fer per a trobar Déu. Ell entrà i Ell es quedà: a la Eucaristia!

—Els jueus deien: «Què és tot això? Dóna ordres amb autoritat i amb poder als esperits malignes i els fa sortir!». Quants problemes que superaríem si anéssim a la casa de Déu!