La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Divendres 22 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 5,33-39): Els proposà també una paràbola: «Ningú no talla un pedaç d'un vestit nou i el posa en un vestit vell: si ho fes així, hauria esquinçat el vestit nou, i el pedaç tret del nou no s'avindria amb el vell. En aquell temps, els fariseus i els mestres de la Llei digueren a Jesús: «Els deixebles de Joan dejunen sovint i fan pregàries, igual que els dels fariseus. Però els teus mengen i beuen». Jesús els respongué: «¿Podeu fer dejunar els convidats a noces mentre l'espòs és amb ells? Ja vindrà el temps que l'espòs els serà pres; aquells dies sí que dejunaran».

Els proposà també una paràbola: «Ningú no talla un pedaç d'un vestit nou i el posa en un vestit vell: si ho fes així, hauria esquinçat el vestit nou, i el pedaç tret del nou no s'avindria amb el vell. I ningú no posa vi nou en bots vells: si ho fes així, el vi nou rebentaria els bots i es vessaria, i els bots es farien malbé. El vi nou s'ha de posar en bots nous. Ningú que begui vi vell, no en vol després de nou, perquè diu: ‘El vell és millor’».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui Jesucrist, amb l’art d’un bon mestre, ens adverteix sobre el perill de la comoditat interior. A voltes ens acostumem a “anar tirant”, amb rutina, sense arriscar (“jo ja vaig a missa”, “ja compleixo”, “...). Cal renovar-se també en la vida espiritual!

—La vida canvia i allò que animava la meva ànima fa anys, potser, ara l’adorm. El dia del teu casament, et “vestiràs” com en la teva Primera Comunió? No!, veritat? Aleshores, davant de Déu, per què t’exigeixes com un nen —inclús menys— i no com un home?