La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge 26 (B) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 9,38-43.45.47-48): «Ningú que en nom meu faci miracles no podrà després malparlar de mi». En aquell temps, Joan digué a Jesús: «Mestre, n'hem vist un que es valia del teu nom per a treure dimonis i hem mirat d'impedir-ho, perquè no és dels qui vénen amb nosaltres». Jesús respongué: «No li ho impediu. Ningú que en nom meu faci miracles no podrà després malparlar de mi. Qui no està contra nosaltres, està amb nosaltres. Tothom qui us doni un got d'aigua pel fet que sou de Crist, us asseguro que no quedarà sense recompensa.

»Però al qui fa caure en pecat un d'aquests petits que creuen en mi, més li valdria que li lliguessin al coll una mola de molí i el tiressin al mar. Si la mà et fa caure en pecat, talla-te-la. Val més que entris a la vida sense mà, que no pas que vagis amb totes dues mans a l'infern, al foc que no s'apaga. Si el peu et fa caure en pecat, talla-te'l. Val més que entris a la vida sense peu, que no pas que siguis llançat amb tots dos peus a l'infern. I si l'ull et fa caure en pecat, arrenca-te'l. Val més que entris al Regne de Déu amb un sol ull, que no pas que siguis llançat amb tots dos ulls a l'infern, on el cuc no mor i el foc no s'apaga».

Il·lustració: + Sr. Josep Lluís Martínez i Picañol (Picanyol)

Avui Jesús defensa a algú que, sense ser del seu grup, feia miracles. Joan pretenia prohibir-ho... Al món hi ha molta gent bona que, potser, no són cristians ni creients. No els allunyem ni ens n’allunyem: aprenguem d’ells!; treballem amb ells! En canvi, Jesucrist és molt sever amb qui pugui causar dany donant mal exemple: «Més li valdria que li lliguessin al coll una mola de molí i el tiressin al mar».

—Donar bon exemple! Tots! Els més grans als menuts; els menuts als més grans (que sempre tenim molt per aprendre).