La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dilluns 26 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 9,46-50): Els deixebles començaren a rumiar quin d'ells era el més important. En aquell temps, els deixebles començaren a rumiar quin d'ells era el més important. Jesús, que sabia què pensaven dintre seu, va agafar un infant, el posà al seu costat i els digué: «Qui acull aquest infant en nom meu, m'acull a mi, i qui m'acull a mi, acull el qui m'ha enviat, perquè el més petit de tots vosaltres, és el més gran».

Aleshores Joan li digué: «Mestre, n'hem vist un que es valia del teu nom per a treure dimonis i hem mirat d'impedir-ho, perquè no és dels qui vénen amb nosaltres». Jesús els respongué: «No ho impediu. Qui no està contra vosaltres, està amb vosaltres».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui ens sorprèn aquesta discussió que narra l’Evangeli. Fins i tot produeix vergonya aliena: deixebles que conviuen amb Jesús —el Fill de Déu!— i discuteixen a veure qui... Es podria dir que aquests “majors” es comporten com mainada. Tant de bo que fossin més nens i menys grans! Jesús els convida a imitar els nens (en llur senzillesa, petitesa...). «Va agafar un infant, el posà al seu costat i els digué: ‘Qui acull aquest infant en nom meu, m'acull a mi’».

—O esdevenim “nens”, o ens quedem sense Jesús. Potser no fou casualitat que Déu arribés al món en forma de nen!