La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge 27 (C) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 17,5-10): «¿És que donarà les gràcies al servent perquè ha fet allò que se li havia manat? Així també vosaltres, quan haureu fet tot allò que Déu us ha manat, digueu: ‘Som uns servents que no mereixen recompensa: hem fet només el que havíem de fer’». En aquell temps, els apòstols digueren al Senyor: «Augmenta'ns la fe». Ell va respondre: «Només que tinguéssiu fe com un gra de mostassa, diríeu a aquesta morera: ‘Arrenca't de soca-rel i planta't al mig del mar’, i us obeiria.

»¿Qui de vosaltres, si té un servent a llaurar o a pasturar el ramat, li dirà, quan ell torni del camp: ‘Vine de seguida a seure a taula?’. ¿No li dirà més aviat: ‘Prepara'm alguna cosa per sopar i estigues a punt per a servir-me fins que hauré acabat de menjar i beure, que després ja menjaràs i beuràs tu?’. ¿És que donarà les gràcies al servent perquè ha fet allò que se li havia manat? Així també vosaltres, quan haureu fet tot allò que Déu us ha manat, digueu: ‘Som uns servents que no mereixen recompensa: hem fet només el que havíem de fer’».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui rebem una recomanació de Jesús que no és “políticament correcte”. Perquè “l’home modern”, amb freqüència, el que té de “modern” és la seva arrogància. Massa sovint desplacem Déu tot posant-nos en el seu lloc. Mai som tan inútils com quan usurpem irreverentment el rostre de Déu!

—Ens és de molt profit repetir «som servents que no mereixem recompensa». No ens equivocarem de molt! I, aleshores, des del reconeixement de la nostra petitesa comprendrem la necessitat de demanar-li al Senyor: «Augmenta’ns la fe».