La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge 28 (C) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 17,11-19): Jesús digué: «¿No eren deu, els qui han quedat purs? ¿On són els altres nou? ¿No n'hi ha hagut cap que tornés per donar glòria a Déu fora d'aquest estranger? Un dia, tot fent camí cap a Jerusalem, Jesús passava entre Samaria i Galilea. A l'entrada d'un poble van anar a trobar-lo deu leprosos, que s'aturaren un tros lluny i es posaren a cridar: «Jesús, mestre, tingues pietat de nosaltres!». En veure'ls, Jesús els digué: «Aneu a presentar-vos als sacerdots». Mentre hi anaven, van quedar purs de la lepra.

Un d'ells, quan s'adonà que havia estat guarit, va tornar enrere glorificant Déu amb grans crits, es prosternà als peus de Jesús amb el front fins a terra i li donava gràcies. Aquell home era un samarità. Jesús digué: «¿No eren deu, els qui han quedat purs? ¿On són els altres nou? ¿No n'hi ha hagut cap que tornés per donar glòria a Déu fora d'aquest estranger? I li digué: «Aixeca't i vés-te'n: la teva fe t'ha salvat».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui, Jesucrist ha guarit 10 leprosos, però només 1 ha tornat per a donar-li gràcies. Increïble! Jesús els ha fet el major favor de llurs vides, perquè la lepra era una malaltia incurable i els leprosos eren marginats socialment... Només un adorà Déu tot donant-li gràcies pel miracle!

—L’ésser humà és l’únic “animal” (ésser vivent) capaç de reconèixer el molt que li devem a Déu i, en conseqüència, agrair-li-ho. I, nogensmenys, amb quina facilitat ens n’oblidem! Tampoc donen gràcies els camells, ni els cocodrils...