La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dilluns 28 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 11,29-32): S'anava reunint encara més gent al voltant de Jesús, i Ell començà a dir: «La gent d'aquesta generació és dolenta: demana un senyal, però no els en serà donat cap altre que el de Jonàs». En aquell temps, s'anava reunint encara més gent al voltant de Jesús, i Ell començà a dir: «La gent d'aquesta generació és dolenta: demana un senyal, però no els en serà donat cap altre que el de Jonàs. Perquè així com Jonàs va ser un senyal per a la gent de Nínive, també el Fill de l'home ho serà per a aquesta generació. El dia del judici, la reina del país del sud s'alçarà per condemnar els homes d'aquesta generació, perquè ella va venir de l'altre cap de món per escoltar la saviesa de Salomó; i aquí hi ha alguna cosa més que Salomó. El dia del judici, els habitants de Nínive s'aixecaran per condemnar la gent d'aquesta generació, perquè ells es van convertir quan Jonàs els predicà; i aquí hi ha alguna cosa més que Jonàs».

Il·lustració: + Sr. Josep Lluís Martínez i Picañol (Picanyol)

Avui, Jesús és contundent. Se’l veu disgustat! Per què? Està fart que li demanin miracles i, quan els fa, aleshores li diuen que està endimoniat... Tornem al mateix de sempre: Déu no és un actor de circ; no fa “miraclets” per a entretenir a la gent, sinó per alleujar el sofriment dels pobres. Heus aquí el “gran miracle”: al tercer dia aparegué viu (igual que Jonàs) després d’haver lliurat la seva Vida per tu a la Creu.

—Ja han passat 21 segles: que Déu ens ajudi a tenir més fe que aquella generació “exasperant”.