La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Divendres 28 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 12,1-7): La gent s'havia aglomerat a milers (...). Jesús començà a dir: «Amics meus, us dic que no tingueu por dels qui maten el cos i després ja no poden fer res més (...). Fins i tot els cabells us té comptats. No tingueu por». En aquell temps, la gent s'havia aglomerat a milers, fins al punt que es trepitjaven els uns als altres. Jesús començà a dir primer als seus deixebles: «Guardeu-vos del llevat dels fariseus, que és la hipocresia. No hi ha res de secret que no s'hagi de revelar, ni res d'amagat que no s'hagi de saber. Per això, tot el que heu dit en la fosca, ho sentiran a plena llum, i el que heu parlat a cau d'orella en la cambra més retirada, ho pregonaran des dels terrats. A vosaltres, amics meus, us dic que no tingueu por dels qui maten el cos i després ja no poden fer res més. Jo us faré veure qui heu de témer: temeu aquell qui, després de prendre la vida, té poder de tirar a l'infern. Us ho asseguro: a aquest sí que l'heu de témer. ¿No es venen cinc ocells per pocs diners? Doncs bé, Déu no n'oblida ni un de sol. Més encara, fins i tot els cabells us té comptats. No tingueu por: vosaltres valeu més que tots els ocells.

Il·lustració: Francesc Badia

Avui Jesús vol transmetre’ns pau i esperança. Ell sap que en les nostres vides hi hauran dificultats, inclús fins arribar a ensopegar amb alguns dels qui «maten el cos», es a dir, gent que pot maltractar-nos o menysprear-nos. Jesús ens anima: «No tingueu por, no poden fer res més».

—No poden fer més perquè el Déu Ressuscitat sempre està present. I, pel fet que viu ressuscitat per a sempre, ningú de nosaltres cau en l’oblit davant d’Ell. Tu no saps quants cabells tens; Jesús sí que ho sap!