La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge 29 (B) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 10,35-45): Jaume i Joan, els fills de Zebedeu, s'acostaren a Jesús i li digueren: «(...) Concedeix-nos de seure amb tu a la teva glòria l'un a la teva dreta i l'altre a la teva esquerra». En aquell temps, Jaume i Joan, els fills de Zebedeu, s'acostaren a Jesús i li digueren: «Mestre, voldríem que ens concedissis el que et demanarem». Jesús els preguntà: «Què voleu que faci per vosaltres?». Ells li respongueren: «Concedeix-nos de seure amb tu a la teva glòria l'un a la teva dreta i l'altre a la teva esquerra». Jesús els contestà: «No sabeu què demaneu. ¿Podeu beure la copa que jo beuré o ser batejats amb el baptisme amb què jo seré batejat?». Ells li respongueren: «Sí que podem». Jesús els digué: «Prou que beureu la copa que jo beuré i sereu batejats amb el baptisme amb què jo seré batejat; però seure a la meva dreta o a la meva esquerra, no sóc jo qui ho ha de concedir: hi seuran aquells per a qui Déu ho ha preparat».

Quan els altres deu ho sentiren, es van indignar contra Jaume i Joan. Jesús els cridà i els digué: «Ja sabeu que els qui figuren com a governants de les nacions les dominen com si en fossin amos, i que els grans personatges les mantenen sota el seu poder. Però entre vosaltres no ha de ser pas així: qui vulgui ser important enmig vostre, que es faci el vostre servidor, i qui vulgui ser el primer, que es faci l'esclau de tots; com el Fill de l'home, que no ha vingut a ser servit, sinó a servir i a donar la seva vida com a rescat per tothom».

Il·lustració: + Sr. Josep Lluís Martínez i Picañol (Picanyol)

Avui apareixem nosaltres mateixos defensant el nostre “trosset de terreny”: volem seure al la teva dreta i a la teva esquerra! Ah!, i els altres? No compten també? Per això Jesús —amb una enorme dosi de paciència— respon: «Entre vosaltres no ha de ser pas així: qui vulgui ser important enmig vostre, que es faci el vostre servidor i l'esclau de tots».

—«El Fill de l’home no ha vingut a ser servit, sinó a servir». Aquest és Jesús! Aquest és Déu! I jo?