La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dimarts 29 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 12,35-38): «Feliços aquells servents que l'amo, quan arribi, trobi vetllant! Us asseguro que se cenyirà, els farà seure a taula i es posarà a servir-los». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Estigueu a punt, amb el cos cenyit i els llums encesos. Feu com els criats que esperen quan tornarà el seu amo de la festa de noces, per obrir la porta tan bon punt arribi i truqui. Feliços aquells servents que l'amo, quan arribi, trobi vetllant! Us asseguro que se cenyirà, els farà seure a taula i es posarà a servir-los. Feliços d'ells si ve a mitjanit o a la matinada i els troba vetllant així!».

Il·lustració: Mn. Lluís Raventós Artés

Avui Jesús fa una declaració cridanera: Déu —que és el nostre Déu— desitja ser el nostre “servent”. Preguntem-nos: en l’univers de les religions, hi ha alguna altra religió que cregui en un “Déu-servent”? No, radicalment no. Tal atreviment és exclusiu del cristianisme.

—Per si fos poc, per a la fe cristiana el “Déu-servent” no és cap novetat. En efecte, la profecia d’Isaïes (uns 600 anys abans del Crist) dedica un ampli espai (especialment, el capítol 53) al “Servent sofrent de Jahvé”: es referia a la passió de Jesucrist. Ho sabies?