La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Divendres 29 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 12,54-59): Jesús deia a la gent: «Quan veieu pujar un núvol cap a ponent, dieu tot seguit: ‘Ve pluja’, i la pluja arriba. I quan bufa el vent de migjorn, dieu: ‘Farà calor’, i en fa. Hipòcrites! Vosaltres sabeu entendre l'aspecte de la terra i del cel, ¿i no sabeu entendre en quin temps esteu vivint?». En aquell temps, Jesús deia a la gent: «Quan veieu pujar un núvol cap a ponent, dieu tot seguit: ‘Ve pluja’, i la pluja arriba. I quan bufa el vent de migjorn, dieu: ‘Farà calor’, i en fa. Hipòcrites! Vosaltres sabeu entendre l'aspecte de la terra i del cel, ¿i no sabeu entendre en quin temps esteu vivint? Per què no discerniu vosaltres mateixos allò que convé fer? Mentre vas a presentar-te al magistrat amb el qui et vol denunciar, procura d'arribar a un acord amb ell, no sigui cas que et porti per força davant el jutge, i el jutge et posi en mans de l'oficial, i l'oficial et tanqui a la presó. T'asseguro que, un cop allà, no en sortiràs que no hagis pagat fins l'últim cèntim».

Il·lustració: + Sr. Josep Lluís Martínez i Picañol (Picanyol)

Avui Jesús sembla “l’home del temps” (com el que veiem a les pantalles parlant del temps que fa i que farà). Jesucrist, però, es queixa de què nosaltres no estiguem actuant també com “l’home del temps”. Nosaltres?

—Sí! «Per què no discerniu vosaltres mateixos allò que convé fer?». Una pregunta molt actual en temps de boira i confusió! Com fer-ho? Fàcil! Jesucrist és el “Senyor dels temps”: escolta’l, parla-li,... i entendràs quin temps està fent.