La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: Diumenge XXX (A) de durant l'any

Text de l'Evangeli (Mt 22,34-40): «Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l'ànima i amb tot el pensament. Aquest manament és el més gran i el primer. El segon li és semblant: Estima els altres com a tu mateix. Tots els manaments de la Llei i dels Profetes es fonamenten en aquests dos». En aquell temps, quan els fariseus van saber que Jesús havia fet callar els saduceus, es reuniren tots junts, i un d'ells, que era mestre de la Llei, per provar-lo li va fer aquesta pregunta: «Mestre, quin és el manament més gran de la Llei?». Jesús li digué: «‘Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l'ànima i amb tot el pensament’. Aquest manament és el més gran i el primer. El segon li és semblant: ‘Estima els altres com a tu mateix’. Tots els manaments de la Llei i dels Profetes es fonamenten en aquests dos.

Il·lustració: Francesc Badia

Avui posen a prova Jesús i el sotmeten a un interrogatori per a veure si diu quelcom de “nou”. I, sorpresa!: el que diu Jesucrist sona com una novetat però no és nou. Com Fill del Pare, el que fa és elevar la Llei i els Profetes vers un nou horitzó: fills de Déu!

—Déu no és el “déu” que ens inventem. Jesús ens el mostra com Pare que pidola amor entre els seus fills i exigeix que ens estimem com a germans.