La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge 30 (B) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 10,46-52): Jesús sortí de Jericó (...). Bartimeu, cec i captaire, s'estava assegut vora el camí. Va sentir dir que passava Jesús de Natzaret i començà a cridar: «Fill de David, Jesús, tingues pietat de mi!». En aquell temps, Jesús sortí de Jericó amb els deixebles i molta gent. El fill de Timeu, Bartimeu, cec i captaire, s'estava assegut vora el camí. Va sentir dir que passava Jesús de Natzaret i començà a cridar: «Fill de David, Jesús, tingues pietat de mi!». Tothom el renyava perquè callés, però ell cridava encara més fort: «Fill de David, tingues pietat de mi!». Jesús s'aturà i digué: «Crideu-lo». Ells van cridar el cec dient-li: «Coratge! Aixeca't, que et crida». Ell llançà el mantell, es posà dret d'una revolada i se'n va anar cap a Jesús. Jesús li preguntà: «Què vols que faci per tu?». El cec respongué: «Rabuni, fes que hi vegi». Jesús li digué: «Vés, la teva fe t'ha salvat». A l'instant hi veié i el seguia camí enllà.

Il·lustració: Francesc Badia

Avui el cec Bartimeu ens dóna una gran lliçó. Vivia marginat i estava desesperat. Per això no s’estava de cridar. Molts li deien que es callés, però ell cridava encara més. Jesús ho sent tot, sempre!, però... permeté que Bartimeu insistís més i més, sense fer cas de la gent “prudent”.

—Bona lliçó ens dóna Bartimeu! ¿Estàs tu massa pendent del que diuen? Escolta Déu, que Déu t’escolta a tu!