La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dilluns 31 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 14,12-14): «Quan facis un banquet, convida-hi pobres, invàlids, coixos i cecs. Feliç de tu, llavors, ja que ells no tenen res per a recompensar-te, i Déu t'ho recompensarà quan ressuscitin els justos». En aquell temps, Jesús digué a aquell home principal dels fariseus que l'havia convidat: «Quan facis un dinar o un sopar, no hi cridis els teus amics, ni els teus germans, ni els teus parents, ni veïns rics. Et podrien tornar la invitació i ja tindries la teva recompensa. Més aviat, quan facis un banquet, convida-hi pobres, invàlids, coixos i cecs. Feliç de tu, llavors, ja que ells no tenen res per a recompensar-te, i Déu t'ho recompensarà quan ressuscitin els justos».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui aquestes paraules de Jesús ens poden semblar absurdes. Quina classe de banquet és aquest? A més, si organitzo un banquet és per a fruir-ne ara i no en la vida eterna... Nogensmenys, les paraules de Jesucrist son sàvies: mereixem el banquet de l’Eucaristia?; quina mena “d’amic” seria jo si no més fes favors “interessats”?, o només quan me’ls poden retornar? Déu no és així!

—Tots —sense excepció— davant de Déu som poca cosa. Sortosament la seva Casa és oberta especialment per als pobres, esgarrats, coixos, cecs... Si no fos així, podria entrar-hi jo?