La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dilluns 32 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 17,1-6): Els apòstols digueren al Senyor: «Augmenta'ns la fe». Ell va respondre: «Només que tinguéssiu fe com un gra de mostassa, diríeu a aquesta morera: ‘Arrenca't de soca-rel i planta't al mig del mar’, i us obeiria». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Sempre hi haurà algú que en faci caure d'altres en pecat, però ai del qui els fa caure! Més li valdria que li lliguessin al coll una roda de molí i el llancessin al mar, abans que fes caure un d'aquests petits. Estigueu alerta!

»Si el teu germà et fa una ofensa, reprèn-lo, i si se'n penedeix, perdona'l. I si t'ofèn set vegades al dia i set vegades torna per dir-te: ‘Me'n penedeixo’, tu l'has de perdonar».

Llavors els apòstols digueren al Senyor: «Augmenta'ns la fe». Ell va respondre: «Només que tinguéssiu fe com un gra de mostassa, diríeu a aquesta morera: ‘Arrenca't de soca-rel i planta't al mig del mar’, i us obeiria».

Il·lustració: + Sr. Josep Lluís Martínez i Picañol (Picanyol)

Avui els apòstols demanen el millor que se li pot demanar a Déu: —Augmenta’ns la confiança en Tu. La història del cristianisme demostra que la resposta de Jesús no fou exagerada: la fe dels cristians ha remogut imperis i ha aixecat catedrals. L’actitud de fe —és a dir, de confiança— és quelcom molt humà. O, si no, ¿en base a què es consoliden les amistats, se celebren els casaments, es creen empreses...? Res no funciona sense confiança.

—Què té d’estrany confiar en Déu? És cert que no el veiem: raó de més per a viure de fe. Déu és Déu, no és un àrbitre de futbol!