La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dimecres 32 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 17,11-19): A l'entrada d'un poble van anar a trobar-lo [a Jesús] deu leprosos, que s'aturaren un tros lluny i es posaren a cridar: «Jesús, mestre, tingues pietat de nosaltres!». En veure'ls, Jesús els digué: «Aneu a presentar-vos als sacerdots». Mentre hi anaven, van quedar purs de la lepra... Un dia, tot fent camí cap a Jerusalem, Jesús passava entre Samaria i Galilea. A l'entrada d'un poble van anar a trobar-lo deu leprosos, que s'aturaren un tros lluny i es posaren a cridar: «Jesús, mestre, tingues pietat de nosaltres!». En veure'ls, Jesús els digué: «Aneu a presentar-vos als sacerdots». Mentre hi anaven, van quedar purs de la lepra.

Un d'ells, quan s'adonà que havia estat guarit, va tornar enrere glorificant Déu amb grans crits, es prosternà als peus de Jesús amb el front fins a terra i li donava gràcies. Aquell home era un samarità. Jesús digué: «¿No eren deu, els qui han quedat purs? ¿On són els altres nou? ¿No n'hi ha hagut cap que tornés per donar glòria a Déu fora d'aquest estranger?». I li digué: «Aixeca't i vés-te'n: la teva fe t'ha salvat».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui comprovem com la nostra actitud de fe pot remoure el cor de Jesucrist. Aquells leprosos, tot vencent el rebuig social que patien i amb una bona dosi d’audàcia, s’apropen a Jesús i “l’obliguen” amb la seva confiada petició: «Tingues pietat de nosaltres!». La resposta de Jesús és “fulminant”: immediatament queden guarits.

—Una mica de fe pot molt: si no veiem més miracles és perquè “obliguem” poc al Senyor.