La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dijous 32 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 17,20-25): Els fariseus van preguntar a Jesús quan vindria el Regne de Déu. Ell els respongué: «El Regne de Déu no vindrà en un moment previsible, ni tampoc podran dir: ‘És aquí’ o ‘És allà’». En aquell temps, els fariseus van preguntar a Jesús quan vindria el Regne de Déu. Ell els respongué: «El Regne de Déu no vindrà en un moment previsible, ni tampoc podran dir: ‘És aquí’ o ‘És allà’. El Regne de Déu és enmig vostre».

Després digué als deixebles: «Vindran temps que desitjareu veure un de sol dels dies del Fill de l'home, però no el veureu. Us diran: ‘És aquí’ o ‘És allà’. No correu pas a buscar-lo. Perquè igual com el llampec esclata i resplendeix d'un cap a l'altre del cel, així serà el Fill de l'home quan vingui el seu dia. Però primer cal que pateixi molt, i la gent d'aquesta generació l'ha de rebutjar».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui tenim una altra pregunta poc intel·ligent. Aquesta vegada ve dels fariseus. És la típica pregunta de curiositat humana que s’oblida del que és fonamental. El més important no és el “quan” sinó el “què”. Entre altres coses, perquè el Regne dels cels ja és iniciat entre nosaltres, discretament, sense soroll: l’Església, els sagraments, la Paraula de Déu, els fidels... Et sembla poc? Si Jesús no hagués vingut...

—Jesús ha vingut i ens ha portat allò fonamental: Déu. Aleshores, les guerres?, la fam?, les injustícies? Això passa perquè Déu ha vingut i nosaltres no l’hem seguit!