La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge 33 (B) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 13,24-32): «El cel i la terra passaran, però les meves paraules no passaran. D'aquell dia i d'aquella hora, ningú no en sap res, ni els àngels del cel ni el Fill, sinó tan sols el Pare». En aquell temps, Jesús digué als deixebles: «Aquells dies, després de la tribulació, el sol s'enfosquirà i la lluna ja no farà claror; les estrelles aniran caient del cel i els estols celestials trontollaran. Aleshores veuran el Fill de l'home venint entre núvols amb gran poder i majestat. I llavors Ell enviarà els àngels a reunir els seus elegits des dels quatre vents, de l'extrem de la terra a l'extrem del cel.

»Mireu la figuera i apreneu-ne la lliçó: quan les seves branques es tornen tendres i comença a treure fulla, coneixeu que l'estiu és a prop; igualment, quan veureu que succeeix tot això, sapigueu que Ell és a prop, que ja és a les portes. Us asseguro que no passarà aquesta generació sense que tot això hagi succeït. El cel i la terra passaran, però les meves paraules no passaran. D'aquell dia i d'aquella hora, ningú no en sap res, ni els àngels del cel ni el Fill, sinó tan sols el Pare».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui, Jesucrist està anunciant l’acabament dels temps i el judici final. El llenguatge és d’estil “apocalíptic”: «El sol s'enfosquirà i la lluna ja no farà claror...». El Senyor està parlant d’esdeveniments importants i, per a fer-ho, se serveix de grans imatges, espectaculars. Succeirà tot això? No i sí! “No” en el com; “sí” en el què. Allò fonamental és el “què”; el “com” simplement indica la importància del que passarà. Aleshores, què? Aquest món passarà i serem jutjats.

—Terrible? No!, normal. Els mateixos àngels ens acompanyaran davant el Jesús de «gran poder i majestat»... I serem examinats per l’Amor... Apassionant!