La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Divendres 33 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 19,45-48): Jesús va entrar al recinte del temple i es posà a treure'n els venedors. Els deia: «Diu l'Escriptura: ‘El meu temple serà casa d'oració’, però vosaltres n'heu fet una cova de lladres». En aquell temps, Jesús va entrar al recinte del temple i es posà a treure'n els venedors. Els deia: «Diu l'Escriptura: ‘El meu temple serà casa d'oració’, però vosaltres n'heu fet una cova de lladres». Cada dia ensenyava en el temple. Els grans sacerdots, els mestres de la Llei i els principals del poble buscaven de fer-lo morir, però no sabien com fer-s'ho, perquè tot el poble estava pendent d'Ell i l'escoltava.

Il·lustració: Pau Morales

Avui resulta molt oportuna aquesta greu advertència de Jesús. L’avís segueix vigent, molt vigent! En força zones de la societat occidental s’ha debilitat el sentit d’allò sagrat. Hi ha alguns llocs en què les noces (o els funerals, o les Primeres Comunions) semblen més un estadi (o una sala de convencions) abans que un temple. Com menys resem, més parlem!

—Quan Jesús es disgustà al Temple (fa 2.000 anys), Ell encara no era present a través de l’Eucaristia. Ara sí. Doncs imagina’t quin disgust per a Ell!