La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge XXXIV de durant l'any: Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món (C)

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 23,35-43): Les autoritats es reien de Jesús clavat en creu i deien: «Ell que va salvar-ne d'altres, que se salvi a si mateix, si és el Messies de Déu, l'Elegit!». També els soldats l'escarnien (...) i deien: «Si ets el rei dels jueus, salva't a tu mateix!». En aquell temps, les autoritats es reien de Jesús clavat en creu i deien: «Ell que va salvar-ne d'altres, que se salvi a si mateix, si és el Messies de Déu, l'Elegit!». També els soldats l'escarnien: se li acostaven a oferir-li vinagre i deien: «Si ets el rei dels jueus, salva't a tu mateix!». Sobre d'Ell hi havia un rètol que deia: «Aquest és el rei dels jueus».

Un dels criminals penjats a la creu l'injuriava dient: «¿No ets el Messies? Doncs salva't a tu mateix i a nosaltres!». Però l'altre, renyant-lo, li respongué: «¿Tu tampoc no tens temor de Déu, tu que sofreixes la mateixa pena? I nosaltres la sofrim justament, perquè rebem el que mereixen els nostres actes, però aquest no ha fet res de mal». I deia: «Jesús, recorda't de mi quan arribis al teu Regne». Jesús li digué: «T'ho asseguro: avui seràs amb mi al paradís».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui, a la Creu, Jesús es troba a “l’altura” de Déu, que és Amor. Allí podem reconèixer la seva “reialesa divina”. Jesús ens dóna la “vida” perquè ens dóna Déu. Un dels malfactors, conscient dels seus pecats, s’obre a la veritat i implora al “Rei dels jueus”: «Jesús, recorda’t de mi». El “bon lladre” rep immediatament el perdó i l’alegria d’entrar al Regne del Crist.

—Jesús, des del tron de la Creu, acull tots els homes amb infinita misericòrdia.