La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dimarts 34 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 21,5-11): Li preguntaren: «Mestre, ¿quan passarà tot això i quin serà el senyal que està a punt de succeir?». Ell digué: «Estigueu alerta, no us deixeu enganyar». En aquell temps, alguns parlaven del temple i de com estava decorat amb pedres precioses i amb ofrenes votives. Jesús digué: «De tot això que veieu, vindran dies que no en quedarà pedra sobre pedra; tot serà enderrocat».

Llavors li preguntaren: «Mestre, ¿quan passarà tot això i quin serà el senyal que està a punt de succeir?». Ell digué: «Estigueu alerta, no us deixeu enganyar. En vindran molts que es valdran del meu nom i diran: ‘Sóc jo’, i també: ‘El temps arriba’. No aneu darrere d'ells. Quan sentireu parlar de guerres i de revoltes, no us esglaieu: cal que això succeeixi primer, però la fi no vindrà de seguida». Després els va dir: «Un poble s'alçarà contra un altre poble, i un regne contra un altre regne; hi haurà grans terratrèmols i pertot arreu fams i pestes, fets espantosos i grans senyals al cel».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui escoltem part del “Discurs escatològic” de Jesús. Són les seves profecies sobre el final dels temps. Jesucrist és el Profeta, el definitiu. Però, què és un profeta? Un endevinaire? Un visionari? Els profetes pagans són mers endivins que satisfan la curiositat dels seus oients. I Jesús? Ell —com a bon profeta— és mestre: ens mostra el camí que hem de seguir...

—Aleshores, davant de tants esdeveniments apocalíptics, quin és el camí? Actitud de vigilància, perquè «vindran molts que es valdran del meu nom». Des de fa alguns segles, “l’esport” preferit per molts és ocupar el lloc de Déu. Doncs, ja saps: «No aneu darrere d'ells».