La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dimecres 34 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 21,12-19): «Us agafaran, us perseguiran, us portaran a les sinagogues i a les presons i us faran comparèixer davant els reis i els governadors per causa del meu nom. Serà una ocasió de donar testimoni». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Us agafaran, us perseguiran, us portaran a les sinagogues i a les presons i us faran comparèixer davant els reis i els governadors per causa del meu nom. Serà una ocasió de donar testimoni. Estigueu decidits a no preparar-vos la defensa: jo mateix us donaré una eloqüència i una saviesa que cap dels vostres adversaris no serà capaç de resistir o de contradir. Sereu traïts fins i tot pels vostres pares, germans, parents i amics, i en mataran alguns de vosaltres. Tothom us odiarà per causa del meu nom. Però no es perdrà ni un de sol dels vostres cabells. Amb la vostra perseverança salvareu la vida!».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui Jesús-profeta ens prepara per al camí. No era la primera vegada que Ell ens advertia de les tribulacions (incomprensions, persecucions...) que vindrien —i han vingut— amb el temps. Ningú no ha estat tan perseguit com Jesucrist i els seus deixebles! El mateix sant Pau ens perseguí a mort. Però «tingueu confiança, jo he vençut el món».

—Per què Déu permet tanta persecució? Només Ell ho sap, però nosaltres entreveiem en això un gran Amor: quanta Paciència!; quanta Misericòrdia! I així és com Déu venç el món. Nosaltres també: «Amb la vostra perseverança salvareu la vida!». Sang de màrtirs, llavor de cristians!