La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dijous 34 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 21,20-28): «Quan veureu que les legions encerclen Jerusalem, sapigueu que arriba la seva devastació. Llavors, els qui es trobin a Judea, que fugin a les muntanyes...». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Quan veureu que les legions encerclen Jerusalem, sapigueu que arriba la seva devastació. Llavors, els qui es trobin a Judea, que fugin a les muntanyes; els qui siguin dintre la ciutat, que l'abandonin, i els qui es trobin al camp, que no entrin a la ciutat, perquè haurà vingut el temps que Déu li demanarà comptes, i tot allò que diuen les Escriptures es complirà.

»Ai de les qui esperin un fill o el criïn aquells dies! Perquè caurà una gran calamitat sobre el país i s'estendrà l'odi contra aquest poble: moriran víctimes de l'espasa o seran enduts captius per totes les nacions, i Jerusalem serà trepitjada pels pagans, fins que es compleixi el temps que Déu els ha concedit. Després hi haurà senyals prodigiosos en el sol, la lluna i les estrelles. A la terra, les nacions viuran amb angoixa, alarmades pel bramul de la mar i per les onades embravides. La gent defallirà de por i d'ansietat pel que succeirà arreu de la terra, perquè fins i tot els estols celestials trontollaran. Llavors veuran el Fill de l'home venint en un núvol amb gran poder i majestat. Quan tot això comenci a succeir, redreceu-vos i alceu el cap, que el vostre alliberament s'acosta».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui escoltem dues “lliçons”. La primera, d’història: els cristians recordaren les paraules del Senyor i, efectivament, quan les tropes romanes assetjaren Jerusalem, ja no restava a la ciutat cap deixeble... «Tot allò que diuen les Escriptures es complirà»: es complí!

Segona lliçó: conversió («que fugin a les muntanyes»), és a dir, rebutjar el mal i pujar la muntanya de la santedat.

—«Quan tot això comenci a succeir, redreceu-vos i alceu el cap...». La terrible destrucció de Jerusalem fou una altra ocasió per a la difusió de l’Evangeli... Per als fills de Déu, “no hi ha mal que per bé no vingui”.