La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Divendres 3 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 4,26-34): «Amb el Regne de Déu passa com quan un home sembra la llavor a la terra: tant si dorm com si està despert, de nit i de dia, la llavor germina i creix, sense que ell sàpiga com. La terra, tota sola, dóna fruit …». En aquell temps, Jesús deia a la gent: «Amb el Regne de Déu passa com quan un home sembra la llavor a la terra: tant si dorm com si està despert, de nit i de dia, la llavor germina i creix, sense que ell sàpiga com. La terra, tota sola, dóna fruit: primer brins, després espigues, i finalment blat granat dins les espigues. I així que el gra és a punt, aquell home fa córrer la falç, perquè ha arribat el temps de la sega».

Deia també: «A què compararem el Regne de Déu? Amb quina paràbola en podríem parlar? És com quan sembren un gra de mostassa, que és la més petita de totes les llavors de la terra; però, un cop sembrada, va creixent i arriba a fer-se més gran que totes les hortalisses, amb unes branques tan grosses que els ocells del cel fan niu a la seva ombra». Amb moltes paràboles semblants, Jesús anunciava la Paraula a la gent, de la manera que ells eren capaços d'escoltar-la. No els deia res sense paràboles, però en privat ho explicava tot als seus deixebles.

Il·lustració: Mn. Lluís Raventós Artés

Avui, Jesús explica com neix i creix la nostra vida. Déu és el sembrador que ens ha creat amb un “cor”, reforçat amb la llavor del Baptisme. Déu també és la terra bona en la que la llavor creix. I amb el creixement de l’amor arriben els fruits: una família i un treball que enriqueixen el món...

—Jo sóc una “llavor” molt petita, cridada a esdevenir un gran “arbre”. Concediu, Senyor, als nostres cossos un descans tranquil, i feu que la llavor que avui hem sembrat amb el treball quotidià germini en fruits de vida eterna.