La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dimecres 6 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 8,22-26): Jesús amb els seus deixebles arribaren a Betsaida. Allà li portaren un cec i li demanaven que el toqués. Jesús agafà el cec per la mà i se l'endugué fora del poble. En aquell temps, Jesús amb els seus deixebles arribaren a Betsaida. Allà li portaren un cec i li demanaven que el toqués. Jesús agafà el cec per la mà i se l'endugué fora del poble. Llavors li escopí als ulls, li imposà les mans i li preguntà: «Veus alguna cosa?». El cec va alçar els ulls i deia: «Distingeixo les persones: les veig com si fossin arbres, però caminen». Jesús tornà a imposar-li les mans sobre els ulls, i el cec hi veié clarament. Estava guarit, i ho veia tot amb nitidesa. Jesús el va enviar a casa seva i li digué: «No entris al poble».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui l’escena és curiosa. Jesús escolta el prec que li fan i per a guarir un cec se l’endú fora del poble. Per què? Senzillament perquè Jesús no és un “mag de festeta”, no cerca l’espectacle. Els fariseus demanaven que fes algun miracle visible; Déu, en canvi, actua discretament.

—Déu actua discretament! Si fa un miracle no és per a lluir-se, sinó per tal d’ajudar-nos: l’Amor és servicial i silenciós!