La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge VIII (C) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 6,39-45): Jesús els digué encara una paràbola: «(...) Com li pots dir: 'Germà, deixa'm que et tregui la brossa de l'ull', si tu no veus la biga del teu?». En aquell temps, Jesús els digué encara una paràbola: «¿És que un cec pot guiar un altre cec? ¿No cauran tots dos al clot? El deixeble no és més que el mestre; però tot deixeble, un cop instruït, serà com el seu mestre. Com és que veus la brossa a l'ull del teu germà i no t'adones de la biga que hi ha en el teu? Com li pots dir: 'Germà, deixa'm que et tregui la brossa de l'ull', si tu no veus la biga del teu? Hipòcrita, treu primer la biga del teu ull i llavors hi veuràs prou clar per a treure la brossa de l'ull del teu germà.

»No hi ha cap arbre bo que doni fruits dolents ni cap arbre dolent que doni fruits bons. Cada arbre es coneix pel seu fruit: no es cullen figues dels cards ni es veremen raïms de les bardisses. L'home bo, del bon tresor del seu cor, en treu la bondat, i l'home dolent, del seu tresor dolent, en treu el mal. Perquè del que sobreïx del cor, en parla la boca».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui escoltem la paràbola del cec que guia un altre cec... Tots dos cauran alhora en el mateix clot. Molt actual!: vivim una època en què anem de “valents” per la vida, però força esclaus de les modes (robes, joguines, cotxes...). Per a esdevenir un líder capaç d’ajudar els altres, convé ser “crític” i exigent amb un mateix.

—«Si no tens un amic que et corregeixi, paga un enemic per tal que ho faci».