La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dissabte 8 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 11,27-33): Jesús amb els seus deixebles se'n tornà a Jerusalem i, mentre caminava pel recinte del temple, l'anaren a trobar els grans sacerdots, els mestres de la Llei i els notables i li preguntaren: «Amb quina autoritat fas tot això? Qui te l'ha donada, aquesta autoritat?». En aquell temps, Jesús amb els seus deixebles se'n tornà a Jerusalem i, mentre caminava pel recinte del temple, l'anaren a trobar els grans sacerdots, els mestres de la Llei i els notables i li preguntaren: «Amb quina autoritat fas tot això? Qui te l'ha donada, aquesta autoritat?». Jesús els replicà: «Us faré una altra pregunta. Contesteu-me-la i us diré amb quina autoritat faig tot això. El baptisme de Joan, ¿venia de Déu o dels homes? Contesteu-me».

Ells discutien i es deien: «Si responem que venia de Déu, ens preguntarà: ‘Doncs per què no el vau creure?’. Però tampoc no podem dir que venia dels homes!». Tenien por de la gent, perquè tothom estava convençut que Joan era realment un profeta. Per això respongueren a Jesús: «No ho sabem». Llavors Jesús els diu: «Doncs jo tampoc no us dic amb quina autoritat faig tot això».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui ens sorprenem veient algunes autoritats religioses passant-li comptes a Jesús. No neguen els seus miracles (guaricions, morts ressuscitats...). No poden negar la realitat! Però, en lloc de “rendir-se” davant d’Ell i adorar-lo tot reconeixent-lo com a Déu, el sotmeten a un interrogatori indecent. Quina arrogància! Altres persones, amb cor senzill es postraven davant de Jesucrist. Ells —les autoritats— no...

—Al final, no podent mantenir-se en aquesta hipocresia, acabaren per crucificar el Senyor (perquè feia molts miracles i temien que la gent se n’anés amb Ell...). Davant Déu no hi caben les “mitges tintes”.