La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Divendres 9 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 12,35-37): «David mateix, mogut per l'Esperit Sant, va dir: ‘El Senyor digué al meu Senyor: Seu a la meva dreta, i espera que posi els enemics sota els teus peus’. Per tant, si David mateix l'anomena Senyor, com pot ser fill seu?». En aquell temps, Jesús prengué la paraula i ensenyava en el temple dient: «Com poden dir els mestres de la Llei que el Messies ha de ser fill de David? David mateix, mogut per l'Esperit Sant, va dir: ‘El Senyor digué al meu Senyor: Seu a la meva dreta, i espera que posi els enemics sota els teus peus’. Per tant, si David mateix l'anomena Senyor, com pot ser fill seu?». Una gran gentada l'escoltava de bon grat.

Il·lustració: Francesc Badia

Avui Jesús està recordant unes paraules profètiques que havia pronunciat el Rei David 1.000 anys abans. L’escena és molt solemne: Jesucrist s’aplica a si mateix el títol de “Fill de David”. Els jueus sabien que el Salvador seria un descendent de David. Però en Jesús hi ha molt més: Ell és, sobretot, el Fill de Déu, el que viu eternament amb el Pare.

—És cert que sant Josep i la Verge Maria descendien de David. Però Maria és “la Verge” perquè qui engendrà Jesús en les seves entranyes fou l’Esperit Sant. I, perquè ve del Pare, Jesús és el “vertader David” que pot guiar-nos cap al cel. Així són els camins de Déu!