La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dilluns 10 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 5,1-12): «Feliços els qui treballen per la pau: Déu els anomenarà fills seus! Feliços els perseguits pel fet de ser justos: d'ells és el Regne del cel!». En aquell temps, en veure les multituds, Jesús pujà a la muntanya, s'assegué, i se li acostaren els deixebles. Llavors, prenent la paraula, començà a instruir-los dient: «Feliços els pobres en l'esperit: d'ells és el Regne del cel! Feliços els qui ploren: Déu els consolarà! Feliços els humils: ells posseiran la terra! Feliços els qui tenen fam i set de ser justos: Déu els saciarà! Feliços els compassius: Déu se'n compadirà! Feliços els nets de cor: ells veuran Déu! Feliços els qui treballen per la pau: Déu els anomenarà fills seus! Feliços els perseguits pel fet de ser justos: d'ells és el Regne del cel! Feliços vosaltres quan, per causa meva, us insultaran, us perseguiran i escamparan contra vosaltres tota mena de calúmnies! Alegreu-vos-en i celebreu-ho, perquè la vostra recompensa és gran en el cel. També així van perseguir els profetes que us han precedit».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui, Jesús puja a un petit turó per a predicar a tota una gentada que el seguia. Els parla de les benaventurances. Amb aquest sermó el Senyor ens anima a viure amb joia les virtuts (pobresa, neteja, misericòrdia...) i a patir amb paciència les dificultats de la vida (injustícies, tristors...).

—Jesús mai prometé un camí sense problemes. Però sí que ens garanteix el seu ajut i el premi per l’esforç en seguir el seu camí. Mai et desanimis!