La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dimarts 10 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 5,13-16): «Vosaltres sou la sal de la terra. Si la sal perd el gust, amb què la tornaran salada? Ja no és bona per a res». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Vosaltres sou la sal de la terra. Si la sal perd el gust, amb què la tornaran salada? Ja no és bona per a res, sinó per a llençar-la fora i que la gent la trepitgi. Vosaltres sou la llum del món. No es pot amagar un poble posat dalt d'una muntanya, i ningú no encén una llàntia per posar-la sota una mesura, sinó en el portallànties, perquè faci llum a tots els qui són a la casa. Que brilli igualment la vostra llum davant la gent; així veuran les vostres bones obres i glorificaran el vostre Pare del cel».

Il·lustració: Mn. Lluís Raventós Artés

Avui, el Mestre ens diu a tots —no solament als Apòstols— que som la sal de la terra. La sal de les roques té molta sorra (1); es guarda en saquets (2), que es fiquen a l’olla (3). Si no donen gust, no són bons per a res (4): es llencen fora (5) i són trepitjats per la gent (6). Els fills de Déu hem de transmetre el “sabor” de la felicitat d’aquesta vida i la “llum” del camí que condueix a la joia eterna.

—Com fer això? Oferint amistat, essent amables, somrient sempre, ajudant els altres, prestant les coses... —Senyor, fes que els cristians siguem sempre bona sal, que doni gust i preservi de corrupció!