La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dissabte 10 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 5,33-37): Jesús digué als seus deixebles: «Digueu sí, quan és sí; no, quan és no». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «També sabeu que es va dir als antics: ‘No trenquis els juraments’. I encara: ‘Compleix allò que has jurat al Senyor’. Doncs jo us dic: No juris mai; ni pel cel, que és el tron de Déu, ni per la terra, que és l'escambell dels seus peus, ni per Jerusalem, que és la ciutat del gran rei. No juris tampoc pel teu cap, perquè tu no en pots fer tornar blanc o negre un sol cabell. Digueu sí, quan és sí; no, quan és no. El que es diu de més, ve del Maligne».

Il·lustració: + Sr. Josep Lluís Martínez i Picañol (Picanyol)

Avui Jesús ens segueix parlant del respecte envers els altres. Volem estimar? Aleshores hem de tenir cura de la llengua (“com diem les coses”) i de la veritat (“quines coses diem”). A voltes, a l’ambient escoltem futileses com la següent: “T’ho juro pels meus morts” (o expressions similars). Qui jura massa és perquè menteix massa!

—Vols que t’estimin? Tingues paraula! Tal com recomana Jesús, «no juris ni pel Cel (...), ni per la Terra (...), ni pel teu cap», perquè ni tan sols saps quants cabells tens en ell.