La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge I (A) d'Advent

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 24, 37-44): «Tal com van ser els dies de Noè, així serà la vinguda del Fill de l'home». En aquell temps, deia Jesús als seus deixebles: «Tal com van ser els dies de Noè, així serà la vinguda del Fill de l'home. Els dies abans del diluvi anaven menjant i bevent, i prenent muller i marit, fins al dia mateix que Noè va entrar a l'arca; no es van adonar de res fins que va venir el diluvi i se'ls endugué tots. Així serà igualment la vinguda del Fill de l'home. Llavors hi haurà dos homes al camp: l'un serà pres i l'altre deixat; i dues dones que moldran a la mola: l'una serà presa i l'altra deixada.

»Vetlleu, doncs, perquè no sabeu quin dia vindrà el vostre Senyor. Prou que ho compreneu: si l'amo de la casa hagués sabut a quina hora de la nit havia de venir el lladre, hauria vetllat i no hauria permès que li entressin a casa. Per això, estigueu a punt també vosaltres, perquè el Fill de l'home vindrà a l'hora menys pensada».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui l’Evangeli ens recorda que fa molts segles, gairebé tots els homes s’apartaren de Déu. Aleshores vingué el diluvi universal: la terra s’inundà d’”aigua”... Quan la humanitat s’allunya de Déu, el món s’”inunda” de problemes. Només se salvà la família de Noé. Ara Jesús ens demana que ens esforcem per a ser bons. Així notarem que Déu és amb nosaltres.

—S’apropa el Nadal: Jesús torna a venir, sense fer soroll. Com el rebràs a casa teva?