La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dilluns 1 d'Advent

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 8,5-11): Un centurió l'anà a trobar i li suplicava:«Senyor, el meu criat és a casa al llit amb paràlisi i sofreix terriblement». Jesús li diu: «Vinc a curar-lo». En aquell temps, Jesús va entrar a Cafar-Naüm. Un centurió l'anà a trobar i li suplicava: «Senyor, el meu criat és a casa al llit amb paràlisi i sofreix terriblement». Jesús li diu: «Vinc a curar-lo». El centurió li respon: «Senyor, jo no sóc digne que entris a casa meva; digues només una paraula i el meu criat es posarà bo. Perquè jo mateix, que estic sota les ordres d'un altre, tinc soldats a les meves ordres. I a un li dic: ‘Vés-te'n’, i se'n va, i a un altre: ‘Vine’, i ve, i al meu criat li mano: ‘Fes això’, i ho fa».

Quan Jesús ho sentí, en quedà admirat i digué als qui el seguien: «Us asseguro que no he trobat ningú a Israel amb tanta fe. I us dic que vindrà molta gent d'orient i d'occident i s'asseuran a taula amb Abraham, Isaac i Jacob en el Regne del cel».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui, un cap de l’exèrcit de Roma ens dóna un exemple d’humilitat i de fe. Malgrat que ell era una persona important, no se sent digne per tal que Jesús entri a la seva casa. Jesucrist és el millor metge: és Déu! Per això el centurió afegí: «Digues només una paraula i el meu criat es posarà bo». Així fou!

—Nadal: Déu neix com un nen. Si jo sóc “petit” i li prego confiadament, Ell m’auxiliarà. Per això vingué a la Terra!