La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge II (B) d'Advent

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 1,1-8): Es presentà Joan, que batejava en el desert i que predicava un baptisme de conversió per al perdó dels pecats. Comença l'Evangeli de Jesús, el Messies, Fill de Déu. En el profeta Isaïes hi ha escrit: «Jo envio davant teu el meu missatger perquè et prepari el camí. És la veu d'un que crida en el desert: Prepareu el camí del Senyor, aplaneu les seves rutes».

Es presentà, doncs, Joan, que batejava en el desert i que predicava un baptisme de conversió per al perdó dels pecats. Anaven a trobar-lo gent d'arreu de Judea i tots els habitants de Jerusalem, confessaven els seus pecats i es feien batejar per ell al riu Jordà.

Joan duia una roba de pèl de camell i portava una pell a la cintura; s'alimentava de llagostes i mel boscana. I predicava així: «Després de mi ve el qui és més fort que jo, i jo no sóc digne ni d'ajupir-me a deslligar-li les corretges de les sandàlies. Jo us batejo amb aigua, però Ell us batejarà amb l'Esperit Sant».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui apareix Joan Baptista. Allí el veiem, al desert, preparant el camí per al Senyor. Joan nasqué una mica abans que Jesús i, quan tenia uns 30 anys, va fer de missatger del Messies, el Salvador.

—Jesús necessita de nosaltres per a preparar-nos un camí? Sí, perquè Ell no vol fer res sense tu. Al Nadal, Déu arribarà al nostre món i la Verge Maria l’ajaurà en una menjadora. No ho oblides, però, Déu vol néixer i viure en el teu cor. Li dones permís?