La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge 2 (C) d'Advent

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 3,1-6): L'any quinzè del regnat de Tiberi Cèsar (...), Déu va comunicar la seva paraula a Joan, el fill de Zacaries, en el desert. Joan anà per tota la regió del Jordà predicant un baptisme de conversió. L'any quinzè del regnat de Tiberi Cèsar, mentre Ponç Pilat era governador de Judea, Herodes, tetrarca de Galilea, Filip, el seu germà, tetrarca d'Iturea i de la regió de Traconítida, i Lisànies, tetrarca d'Abilene, durant el pontificat d'Annàs i de Caifàs, Déu va comunicar la seva paraula a Joan, el fill de Zacaries, en el desert. Joan anà per tota la regió del Jordà predicant un baptisme de conversió per al perdó dels pecats, tal com està escrit en el llibre del profeta Isaïes: «És la veu d'un que crida en el desert: Prepareu el camí del Senyor, aplaneu les seves rutes. S'alçaran les fondalades, s'abaixaran les muntanyes i els turons, el terreny tortuós quedarà pla i el camí escabrós serà allisat; i tothom veurà la salvació de Déu».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui, l’Evangeli ens presenta Joan Baptista. És important saber el temps i el lloc de l’activitat del Baptista. Són els mateixos temps i els mateixos llocs en els que actuà Jesús, el Messies. Déu s’ha fet home veritablement!

—Ens preparem per a celebrar el naixement de Jesús: tingué lloc a Betlem, prop de Jerusalem, en el mateix temps que Joan.